Tengelyi László előadásai Kolozsváron PDF Nyomtatás E-mail

 
Művek szétnyíló ruhája PDF Nyomtatás E-mail

Roland Barthes: Világoskamra

Roland Barthes: A szöveg öröme

Susan Sontag: Az értelmezés ellen

Hamvas Béla: Arlequin

 
Erdélyi városok találkoznak

A Kolozsvár Társaság szervezésében február 14-én, kedden délután 5 órától Antal Árpáddal, Sepsiszentgyörgy polgármesterével találkozhat a kolozsvári közönség.

Szatmárnémeti, Arad és Nagyvárad polgármesterei és alpolgármesterei után a háromszéki főváros vezetője látogat Kolozsvárra. Dr. Egyed Péter filozófussal, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem professzorával és Csoma Botond városi tanácsossal, a várostalálkozó-sorozat házigazdáival arról beszélgetnek, milyen lehetőségei vannak Sepsiszentgyörgynek a fejlődésre, kibontakozásra manapság, Brassó mellett? Melyek a városfejlesztési koncepció legfontosabb elemei? És hogyan látják a város jövőjét a fiatal családok?

Sepsiszentgyörgy mint megyeközpont nagy kihatással van az erdélyi viszonylatban kevéssé urbanizálódott Kovászna megye falvainak fejlődésére – és ugyanilyen fontos kommunikációja a többi székely várossal is, az autonóm térség kialakítása tekintetében. Kolozsvár szempontjából kiemelten fontos város: székely diákok százai tanulnak itt, erősítik Kolozsvár magyarságát, fenntartják kultúráját. Közülük sokan a román nyelv hiányos ismeretével küszködnek, ami hátráltatja őket a munkavállalásban. Erre is megoldásokat kell találnunk a továbbiakban.

A beszélgetésre–együttgondolkodásra a Kolozsvár Társaság Főtér 22. sz. alatti székházában kerül sor.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

 
Többlet-bemutató

 

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Természettudományi és Művészeti Kara és az Erdélyi Magyar Filozófiai Társaság tisztelettel meghívja Önt a Többlet 2011-es lapszámainak bemutatójára.

A rendezvény házigazdája: Szenkovics Dezső

A szerkesztéspolitikáról, célkitűzésekről dr. Egyed Péter professzor beszél.

Az egyes számokat bemutatják: Soós Amália szerkesztő, valamint Bíró Noémi és Scurtu Dániel első éves hallgatók.

A rendezvény időpontja és helyszíne: 2012. január 19., csütörtök 17 óra / Bocskai-ház, Óváry terem (Mátyás király u. 4. sz.)

 
Meghívó a Magyar Kultúra Napjára

A Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház 2012. január 21-én,  du. 5 órai kezdettel ökumenikus istentiszteletet  és  ünnepi műsort szervez a Magyar Kultúra Napja alkalmából az evangélikus- lutheránus templomban.  

Ünnepi műsor:

• Dr. Egyed Péter - Böhm Károly és a filozófia helye a magyar kultúrában

• „Heltai Gáspár: Egy nemes emberről és az ördögről” c. színdarab a kolozsvári színművészeti hallgatók előadásában

• elhangzanak Mohay Miklós és Sulyok Imre szerzeményei

Az ünnepség zárópontjaként Kolozsi Tibor szobrászművész által készített Böhm Károly plakettjét leplezi le Ft. Adorjáni Dezső Zoltán püspök és dr. Tonk Márton dékán.

A Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház vezetősége

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

7. oldal / 9