Felhívás

Amennyiben Ön az Erdélyi Magyar Filozófiai Társaság (EMFT) rendes tagja, kérjük, hogy tagságának a 2011-es évre való meghosszabbítása érdekében szíveskedjen befizetni a tagsági díjat a szabályzatban meghatározott 30 RON/év (vagy az ennek megfelelő HUF, EUR) értékben, majd folyó év május 21-ig a befizetést igazoló dokumentumokat elküldeni a Társaság címére. Ugyanez a dátum érvényes az elmúlt év tagdíjhátralékainak rendezésére is. A tagsági díj befizetése banki átutalás révén történhet az alább feltüntetett adatok alapján, vagy közvetlenül is befizethető az EMFT kolozsvári képviselőinél (Soós Amália, Egyed Péter). Köszönjük szíves együttműködésüket!

Bővebben...
 

Az EMFT szervezésében Jean-Jacques Rousseau születése 300. évfordulójának szentelt tudományos ülésszakra kerül sor 2012. április 26-án, csütörtökön 9 órakor a csíkszeredai Sapientia TE könyvtártermében. A rendezvény társszervezői a kolozsvári Pro Philosophia Alapítvány és a MTA Kolozsvári Akadémiai Bizottságának Filozófiai Szakbizottsága. A rendezvény szervezői minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

Előadások:

Prahovean Vasile: Erkölcsi hanyatlás és polgári hitvallás

Demeter Attila: Rousseau és a francia forradalom

Bíró Béla: A társadalmi szerződésről

Tódor Imre: Szent Ágoston és Rousseau eltérő Vallomásai

Balogh Brigitta: Rousseau helye az elismerés-elméleti hagyományban

Egyed Péter: Rousseau – ahogyan őt J. Derrida értette és W. G. Sebald láttatta

 

 
Hová tűnt a katarzis? PDF Nyomtatás E-mail

Szövegek:

Philip Auslander: "Szent színház" és katarzis

Jerzy Grotowski: Színház és rituálé

Hans-Thies Lehmann: Posztdramatikus színház / Hegel 1: A reális kizárása

Jonathan Lear: Katharszisz

 
Nemzetközi Filozófiai Diáktalálkozó – FIDI 2012 PDF Nyomtatás E-mail

Az MFT Középiskolai Tanári Munkacsoporja szeretettel hívja a filozófia iránt érdeklődő középiskolás diákokat a Magyar Filozófai Társaság támogatásával megrendezésre kerülő Nemzetközi Filozófiai Diáktalálkozó – FIDI 2012 programjára. Az idén 2012. július 1-4. között Győrben, a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium ad helyet a tábornak. További információk az MFT honlapján érhetőek el.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

6. oldal / 9