• B-dul 21 Decembrie 1989, nr. 116 , Cluj Napoca 400604, jud. Cluj
  • office@emft.ro

Hírek

Erdélyi városok találkoznak

A Kolozsvár Társaság szervezésében február 14-én, kedden délután 5 órától Antal Árpáddal, Sepsiszentgyörgy polgármesterével találkozhat a kolozsvári közönség.

Szatmárnémeti, Arad és Nagyvárad polgármesterei és alpolgármesterei után a háromszéki főváros vezetője látogat Kolozsvárra. Dr. Egyed Péter filozófussal, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem professzorával és Csoma Botond városi tanácsossal, a várostalálkozó-sorozat házigazdáival arról beszélgetnek, milyen lehetőségei vannak Sepsiszentgyörgynek a fejlődésre, kibontakozásra manapság, Brassó mellett? Melyek a városfejlesztési koncepció legfontosabb elemei? És hogyan látják a város jövőjét a fiatal családok?

Sepsiszentgyörgy mint megyeközpont nagy kihatással van az erdélyi viszonylatban kevéssé urbanizálódott Kovászna megye falvainak fejlődésére – és ugyanilyen fontos kommunikációja a többi székely várossal is, az autonóm térség kialakítása tekintetében. Kolozsvár szempontjából kiemelten fontos város: székely diákok százai tanulnak itt, erősítik Kolozsvár magyarságát, fenntartják kultúráját. Közülük sokan a román nyelv hiányos ismeretével küszködnek, ami hátráltatja őket a munkavállalásban. Erre is megoldásokat kell találnunk a továbbiakban.

A beszélgetésre–együttgondolkodásra a Kolozsvár Társaság Főtér 22. sz. alatti székházában kerül sor.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.